Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt a tavasz! ♥

Végre itt a tavasz, Napsütés és jó idő ♥ Bizonyára sokan vártátok már. Ez az időszak nem csak azért jó, mert kimehetünk a szabadba, hanem azért is, mert új barátokat szerezhetünk smiley Hogy hogyan?

-Két kutya összebarátkozik, ezáltal az ember is.
-Egy kutya elszökik, de egy ember megfogja, és a gazdik megismerkednek
-Egy gazi belegabalyodik a másik gazdi kutyájának a pórázába, és nevetve összebarátkoznak. 
-Egy gazdi a másik gazdinak ad kutyazacsit, mert az elfelejtett hozni, ezáltal összebarátkoznak.
-Két kutya egy labdán veszekszik, ezáltal a gazdik összebarátkoznak...

És így tovább. Nagyon sok lehetőségünk van a barátkozásra, meg jó társaságok megtalálására smiley De íme pár tipp, amit jó ha megfogadunk sétáltatásnál:

 

1. Győzödj meg róla, hogy falkavezérként viselkedsz sétáltatás közben.  Egyenes testtartás, határozott mozdulatok jellemezzék a viselkedésed, de semiképpen se legyen negatív a kisugárzásod. A kutyának biztonságban kell éreznie magát melletted. Meglepődsz majd, hogy már ez mennyit segít a közös séta alatt!

2. Rövid legyen a póráz, de ne feszes! Ez egy egyszerű módszer, ami sok fejfájástól megkímél. Szakértőink határozottan ellene vannak a felxibilis póráznak, mert túl nagy teret enged a négylábúnak, ami sétáltatás közben a legtöbb alkalommal hátrányos helyzetbe hozhatja a „falkavezért”. A kutyának jobb láb mellett a helye, laza pórázon!

3. A nyakörv a felső nyaki részen legyen!A kutya a mellkasával fejti ki a legnagyobb vonóerőt, ami bizony testesebb kutyák esetében akár akkora lehet, hogy képtelen a gazdi kézzel megtartani az ebet! Ezért mi azt tanácsoljuk, hogy a póráz a felső nyaki részen legyen, mert így okozhatunk szükség esetén olyan kellemetlen érzetet az állatnak, amivel kordában tudjuk tartani!

4. Filmezzétek le a sétáltatást! Nagyon sokat lehet tanulni abból, ha önmagunkat kívülről nézzük. Kérjetek meg egy ismerőst, hogy pár alkalommal kísérjen el titeket, és vegye filmre a sétáltatást. Egyből látni fogod a testtartásod, a reakcióidat. Így tanulhatsz a legtöbbet a kutyasétáltatásról!

Remélem tudtam segíteni! Jó sétáltatást smiley

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.